- Sveriges Nationaldag

Sveriges Nationaldag. En dag när vi får fira vårat fina land. Ett land som har många fördelar men även sina brister. En dag när vi får sjunga vår nationalsång, du gamla du fria. En dag när vi får hissa vår vackra gul, blåa flagga i topp. En dag när vi får säga "jag är svensk, och jag är stolt över att vara det och jag är stolt över att komma från Sverige".

ELLER?!

Vänta nu..

Nationalsången får man inte längre sjunga i svenska skolor då det anses vara rasistiskt. Flagga vill man ändra, den anses vara rasistisk. Och nu vill någon idiot till journalist på Aftonbladet att man ska skriva om den svenska nationalsången då han tycker att den anses vara rasistisk, så enligt hans mening så borde ABBA Benny skriva en ny mer modern nationalsång.

Fy fan, det har gått för långt. Alla andra får vara stolta över sitt land och får ha sina reglar och vanor. Varför kan inte vackra Sverige få ha det då? Det byggs moskeer och allt vad det nu heter. Sverige anpassar sig efter andra kulturer, vi är ett mångkulturellt land. Javisst, men frågan är. Hur stor är chansen att t.ex. turkiet skulle anpassa sig och t.ex. bygga en kristen kyrka? Alla andra länder får ha sitt men Sverige ska anpassa sig.. och gör vi inte det då är vi rasister på en gång.

Nu kommer det säkert finnas några spånhuvuden som sitter och läser och tänker "meeeen guuuud, va rasistisk hon är, hur kan hon skriva såhär". Men vet ni, om man är rasistisk för att man älskar sitt land och sin bakgrund.. Ja, då är det väll det jag är.

Jag är STOLT över att vara svensk och jag är STOLT över mitt land, men Sverige får faktiskt ta sig i kragen, stampa ner foten lite och säga att this is us, take it or leave it. För annars om 50 år så kan vi lika gärna byta namn också.



RSS 2.0