- Estonia

Idag när vi var hos Rogers faster så kom vi in på ett samtalsämne som för mig är väldigt intressant - Estonia. Det är en otroligt sorlig men ändå fascinerande historia. Många som avled tyvärr, men även många som överlevde. När vi väl kom hem så mindes jag att Sari hade googlat om Estonia och självklart fått upp massa spännande fakta. Så, det gjorde jag med!

Visste ni att det finns en sida där man kan höra det riktiga mayday samtalet som Estonia anropade till m/s mariella?! Och även hur m/s Mariella och Silja Europa för en konversation mellan varandra under tiden de försöker hitta Estonia och efter när de inser att båten har sjunkit och de börjar koncentrera sig på att rädda de överlevande som finns.

Sjukt fascinerad och även med en viss klump i bröstet och magen så började jag lyssna. Och det var verkligen med blandade känslor. Det gjorde verkligen ont i hjärtat när man hör Estonia's kapten säga att det är riktigt illa och undrar om inte hjälpen kommer snart och lika illa kändes det när kapten på Silja Europa konstaterar att "de är i sjön" och "de är klart, ser man några människor i vattnet". Efter att dessa meningar sägs så är ett brus i kompradion det ända man hör - ingen vet vad de ska säga.

- Varje dag är en gåva.

Nu ikväll var första gången på otroligt länge som jag försökte röra lite på mig. Jag var ute och gick en kortare promenad, men tydligen lång nog för att hjärtat skulle sätta igång. Det är så otroligt jobbigt det där, hjärnan vill mer än vad kroppen klarar av. Ska bli skönt att få träffa läkaren på Previa på Onsdag igen och se vad nästa steg i denna karusell blir.

Så nu sitter jag här, helt slutkörd och iskall och halv gluttar på någon film som älsklingen har satt på. Och här ska jag nog sitta kvar, klockan är inte så mycket men för min del så blir det att ta 2 Inderal och sen borsta tänderna och välkommna John Blund. Jobbar i morgon och känner att jag måste försöka samla så mycket ork och energi som möjligt inför det.

Så, "gonatt macken, vi ses i mörrn"


- Shine bright like a diamond.

Var på Previa idag och för första gången på väldigt länge så var jag nöjd och kände mig hörd och sedd när jag kom ut från läkaren. Jag var där för att jag har varit sjuk så mycket och inte fått någon ordentlig hjälp, förens nu.

Förklarade vad mitt problem är och när det började och hela historien. Har ju aldrig varit så sjuk som jag är nu och de på Previa förstog att jag inte kunde fortsätta ha det såhär. De reagerade också på att jag inte har fått hjälp, så nu blir det en ordentlig utredning.

Först och främst av hjärtat eftersom det var där allt började från den första början, efter det har det bara gått utåt och mer och mer delar av min kropp har gett upp. Immunförsvar har jag inte ens ett längre.

Massa prover är tagna, även sådana som man inte brukar ta. Det var en snabb visit hos läkaren då han egentligen inte hade tid men han ville träffa mig ändå. Där pratade vi lite snabbt om eventuellt ett 24-timmars EKG och även ett arbets - EKG. Får se hur det blir, ska tillbaka till honom nästa Onsdag. Jag är nöjd, jag skulle ju egentligen inte ha träffat honom idag, men bara de att han ville träffa mig en snabbis trots att han egentligen inte hade tid visar ju på hur duktiga de är.

Nu hoppas jag verkligen att vi får ordning på detta, för jag orkar inte längre. Jag gick ut därifrån med ett leende på läpparna, för att för första gången på längre kände jag mig betrodd och togs på allvar.

Hoppas att min kamp tar slut nu, för jag vill inte vara denna trötta, dystra och slutkörda Emelie som jag nu är. Jag vill tillbaka till mitt riktiga jag.

- Natt/morgon tankar.

Varför är vi människor så besatta av att allt ska vara så perfekt och planerat. Varför kan inte vi bara göra det vi vill när vi vill, utan att tänka att man har en massa ansvar och en massa måsten. Varför är vi så rädda för förändringar och varför vill vi så gärna ha en stabil grund så fort vi blir vuxna. Varför måste man tänka på en massa saker som dessa trots att det kanske inte är vad man vill.
 
Kan man inte bara leva livet ett tag. Nej. För vi måste ha jobb t.ex. för att vi ska klara oss i livet - mat, hyra, försäkringar, räkningar, ja ni vet, allt sånt. Och har man inte räkningar, hyra och allt så måste man ändå ha jobb för att man ska kunna skaffa sig sådana saker!
 
Men vart längst vägen försvinner det som man egentligen vill. Vilken människa vill jobba mer än halva tiden av sitt liv, vilken människa vill känna sig tvingad till alla måsten och alla ansvar. Vi lever ETT liv och det livet ska man kämpa sig igenom istället för att njuta av det.
 
Och det verkar ju.. logiskt?

< 3 JANUARI 2013 >

God Jul & Gott Nytt År !

Så¨nu har jag sagt det, försent men jag har dock sagt det! :)
Sitter på jobbet just nu och slutar alldeles strax, skulle egentligen bara kolla in på aftonbladet men så kom jag och tänka på en sak. Det här med nyårslöften.

Jag vet inte hur många sådana man har sagt under mina ynka 22 år, och inte en enda har man kunnat hålla. Lame as hell, har ingen självdiceplin med andra ord. Så nu i år, innan nyår, så tänkte jag att jag inte ska ha något löfte i år. Utan jag ska ha "löftet" mer som en förväntning än ett löfte.Kanske låter rörigt, men om jag har det som en löfte så skulle jag bara känna mig tvingad istället och det är kanske därför det alltid spricker.

Så min förväntnig är att jag ska komma igång med träningen igen, efter den långa tiden som jag har varit sjuk så kom jag tyvärr ifrån det ganska så mycket. Så nu är det ju ett ypperligt tillfälle att satsa på det igen! Jag har även kommit på att jag har tränat fel också, jag har lyft vikter och haft mig men det är inte det jag ska göra. Jág ska sitta på cyckeln t.ex. och trampa tills jag får skavsår i rumpan! Jag ska stå på crossisen tills jag är svimfärdig och jag ska springa på löpbandet tills jag dör! Konditionsträning it is!

Nu ska vi bara se hur det går med denna förväntning också...

RSS 2.0