LindholmareN Rekomenderar:


Shoo Bre - Douglas Foley




På bokens baksida står:

Det är vårtermin i nian och Elias och Oscar ser ljuset. Men våren blir inte som någon av dem tänkt sig. Inte på långa vägar.
Oscars arbete med skoltidningen och hans engagemang i elevrådet tar en tvär vändning när klassen får en ny svenskalärare, Kristina. För Elias del börjar terminen bra. Men så får han ett erbjudande om lätt tjänade pengar som är alldeles för frestande för att tacka nej till. Och så har han åter gett sig in i den kriminella väg han lovat sig själv att lämna. Juan, farid, Suzan, Shirin, Josef och Mojo är några av de vänner som finns där för Oscar och Elias när allt har gått åt helvete. När allt är lögner och svek.



Utdrag ur boken:

"Det var en vacker kväll att dö.
Ena benet dinglade över taket och händerna tog stöd mot den fortfarande varma plåtkanten, medan den lätta kvällsbrisen kärleksfullt smekte hans kropp. Andra benet vilade mot taket. Han vågade inte titta rakt ner. Han var rädd att han fick svindel och skulle falla. Han kunde inte låta bli att småskratta. Varför skulle han vara rädd att falla när det var just det han tänkte göra?
Fast han visste. Det handlade om kontroll. Han ville själv välja tidpunkten för när han skulle dö.

Han hade inte bestämt sig än. Han visste inte om han skulle stå upp och hoppa, eller snarare dyka - som om han stod på en trampolin vid en bassäng - eller om han skulle förbli sittande. Det ända han behövde göra, i så fall, var att ta upp det ena benet, sitta ordentligt, ta spjärn med armarna och skjuta fram rumpan en aning. Han undrade om han skulle passa på att göra en volt. Att landa platt, på magen eller på rygg, var att föredra. Eller kanske på huvudet. Vad som helst men inte på fötterna. Han visste inte varför. Det fanns ingen logik i resonemanget. Att flyga trettiofem meter genom luften och krascha på betong innebar en ögonblicklig död oavsett vilken del av kroppen som träffade marken först. Tids nog.

Han sträckte på ryggen och tittade slött omkring sig. Han kunde se ut över hela området. Han såg E4:an och trfiken som for fram och tillbaka från huvudstaden. han såg höghusen i Myrstuguberget. Den sena timman till trots hade solen inte försvunnit bakom beget bortom centrum. Strålarna speglade sig i fönstren på områdets alla höghus. Det var vackert.

Det var så vackert att det gjorde ont. Skymningen besjälade alla betongklossar, gjorde dom på en gång både levande och leende. Det var som om de tittade på honom, nyfikna och tålmodiga, och när han hade valt todpunkten skulle de fortsätta att le under de få sekunder det skulle ta innan den sista droppen liv lämnade hans kropp. Han suckade..."

Kommentarer
Postat av: Monica

Hejsan svejsan! Det boken låter också jättebra,nu har jag många att välja bland,dina två , plus att jag har några hemma. Om du inte har läst "Blodsbröder" av Tommy Deogan så är det en bra bok,handlar om huliganism,han storebror dog i ett sånt bråk. Den boken har fått mig att fundera mycket på om hur jag bemöter min son i olika sammanhang. Kram , Monica

2010-03-11 @ 17:38:58
URL: http://mammafraninlast.blogg.se/
Postat av: Monica

Hejsan! Tack Emelie för din åsikt...det värmde...vi har pratat med chefen men inte med hennes chef,så det är nog dags nu att göra det. Oftast så är det alltid pengar som spelar in och jag tycker att våra kommun inte är den bästa,det finns mycket mycket bättre kommuner tex Stockholms kommun, har jobbat i den tidigare. Vi ska se om vi kan få en tid att prata med vår arbetslagsledare som det så fint heter idag. Jag håller dig uppdaterad. Kram

2010-03-11 @ 19:18:24
URL: http://mammafraninlast.blogg.se/
Postat av: Sabrina

Den boken är hur bra som helst! :) Ska försöka pallra mig till biblioteket och låna 'Shoo len' också. Kram

2010-03-17 @ 23:54:43
URL: http://sabrinaks.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback